Ykkösklubi kutsuu! Haluatko nuorten diabeetikkojen ryhmänohjaajaksi?

Posted by on kesä 7, 2013 | 0 comments

Diabetesliitto tarjoaa mahdollisuutta laittaa hyvää kiertämään.

 

Monet muistavat varmasti, miltä tuntui olla teini ja diabeetikko. Nuoruuden myrskyissä luoviminen on rankkaa, eikä diabetes ainakaan helpota matkaa. Myöskään vastasairastuneilla nuorilla diabeetikoilla ei ole ehkä se kaikista helpoin tie kuljettavana. Itse 17-vuotiaana vastasairastuneena olisin ainakin kaivannut vähän perspektiiviä elämään ja siihen mitä diabetes oikeastaan tarkoittaa arjessa ja elämässä yleensäkin. Lääkäreiltä ja hoitajilta sai kyllä paljon tietoa, mutta sen tiedon kanssa sitä oli helposti vähän yksin. Maailmasta on kuitenkin häviämässä yksi virhe!

 

Diabetesliitolla on nimittäin Ykkösklubi-hanke, jossa koulutetaan nuorista aikuisista diabeetikoista vertaiskummeja. Ideana on, että kummit vetäisivät työpareina nuorista, 15-16 -vuotiaista diabeetikoista koostuvia ryhmiä (ryhmäkoot n. 6 henkeä). Ryhmät toimivat terveydenhuollon alla siten, että ryhmätapaamisiin on mahdollista saada mukaan lääkäreitä, d-hoitajia, fysioterapeutteja, ravitsemusterapeutteja jne. Huolimatta virallisten ihmisten ajoittaisesta läsnäolosta pointtina on kuitenkin tehdä ryhmänä yhdessä hauskoja juttuja, kuten pelata vaikka fudista, käydä leffassa tai syömässä, tai mitä nyt kummit ja nuoret yhdessä keksivätkin. Vertaistuen voimaa ja positiivista asennetta ja mitäpä ei ☺ Ryhmät kokoontuvat suunnilleen kerran kuukaudessa, tai miten ryhmä itse sopiikaan.

 

nakuttelu
Kuva Jon Carne.

Kummilta vaaditaan positiivista ja rakentavaa asennetta, sitoutumista ryhmän vetämiseen (yhdessä työparin kanssa) ja nuorekasta 18-30 vuoden ikää ☺. Kummikoulutus järjestetään elo-syyskuun vaihteessa ja se kestää viikonlopun verran. Kummit voivat toimia myös yksilökummeina eli välttämättä aina ei ole ryhmää ohjattavana. Toiminta on vapaaehtoistoimintaa.

 

Jos kiinnostuit, niin lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi ja kerro, miksi haluaisit mukaan kummitoimintaan! Viestit voi lähettää osoitteeseen margit.eerola at diabetes.fi. Jos sinulla on kysymyksiä, niin Margitilta voi kysyä tai sitten voit kirjoittaa meidän Facebookkiin, niin vastaamme parhaamme mukaan.

Miika