Tuliterä hallitus oikoi rivinsä ja suoristi hymynsä

Posted by on tammi 21, 2014 | 0 comments

Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kerrottakoon nyt kuitenkin tästä uudesta hallituksesta muutama sananenkin.

verysmall

Teron päivät hurahtavat töiden, salibandyn, ultimaten ja NDY-toiminnan saattelemina aina liian nopeasti. Muusta toiminasta ylijäävä aika sujuu matkustellessa ja mökkeillessä. Diabetes on ollut pakollisena matkustajana noin 11 vuotta ja hoitomuotona on nyt ja tulevaisuudessa kynät. (Jäsenasioiden hoitaja)

Karita on iskenyt nahkaansa insuliinia tähänastisen elämänsä aikana erittäin karkeasti arvioiden yli 30 000 kertaa. Muita Karitan elämään kuuluvia satunnaisia lukuja ovat 6 vuotta yliopisto-opiskelua, tanssitunti kerran viikossa, noin 45 neliön verran kotia. (Yhteistövastaava)

Nelli (28v) on yliaktiivinen yhdistys- ja järjestöpersoona. Kotimaisen Diabetesliiton valtuustohommien lisäksi Nelli toimii kansainvälisen IDF:n nuortenohjelman projekteissa. Yhdistystoiminnan rinnalla Nelli käy päivätyössä ammattikoulun opintosihteerinä. Nelli myös opiskelee avoimessa yliopistossa milloin mitäkin, omaksi ilokseen. Eteisen kaapista löytyy joogamatto ja sählymaila, näin lumiseen aikaan nyös lumilauta. Kaiken aktiivisuuden vastapainona Nelli rauhoittuu kotona koiraksi itseään luuleva kissansa kanssa. (Puheenjohtaja & yhteisövastaava)

Mari (20v) on paikkaansa maailmassa vielä etsivä opiskelijan ja työllisen/työttömän välimuoto. Nauttii suuresti taiteista ja haluaisi tehdä paljon vapaaehtoistyötä nuorten ja nuorten diabeetikoiden parissa. On omistanut diabeteksensa jo noin 15 vuotta joista pumpun kanssa häärinyt 5 vuotta. P.S. Pakottanut itsensä aloittamaan myös kuntosalilla käynnin. (Tekninen vastaava)

Esan (28v) yhdistyskalenteri täyttyy NDY:n tapahtumien lisäksi Tampereen Diabetesyhdistyksen toiminnasta. Töiltä ja yhdistystoiminnalta jäävän ajan Esa käyttää lautapeleihin ja elokuviin. Diabetes on kulkenut Esalla mukana jo 15 vuotta, joista puolet pumppuun sidottuna. (Rahastonhoitaja)

Miika (28 v) on digivalaistunut omakotitalonmies, jonka harrastuksiin kuuluu työ ja NDY-häärääminen. Noiden kaikin puolin epäterveiden harrastusten lisäksi Miika nostaa puntteja, juoksee kengät jalassa paljasjalkajuoksua ja vetää perässään kivirekeä nimeltä YAMK-opinnot. Miika haaveilee omasta puuverstaasta, 70-luvun harrastevolvosta, uudesta lonkasta, hierojan ammatista ja paluusta luontoon. Diabetes tarttui vuonna 2002 ja yhteinen matka on sujunut pääosin hyvin. (Yhteisövastaava)

Paula (23v) on sairaanhoitaja ja yhdistystoimintaan hurahtanut vauhtimimmi. Vuorotyön lisäksi, Paulan kalenteri täyttyy NDY:n, Ykkösklubin, Lohjan Diabetesyhdistyksen, Tehy:n ammattiosaston, kuoron, laulutuntien, teatterin sekä erilaisten käsityöhön/askarteluun liittyvistä riennoista, myös karaoke ja lavatanssit ovat lähellä Paulan sydäntä. Tämän kaiken lisäksi Paula koittaa säilyttää kalenterissaan tilaa myös jonkinlaiselle liikunnalle (uinti, ulkoilu, jumpat, sali) vähintään kolme kertaa viikossa. Paula pohdiskelee ja miettiin asiat monelta kantilta. Paula haluaisi joskus vielä opiskella maanviljelijäksi/diabeteshoitajaksi tai jalkaterapeutiksi. Diabetes tuli Paulan elämään kesken koulupäivän vuonna 2001, viimeiset 8 vuotta elämä on kulunut pumpun kera. (Sihteeri)

Sini on pääkaupunkiseudulla asuva viittä vaille valmis kaiverrusalan artesaani, joka on varsin vihreä tuttavuus yhdistystoiminnassa. Ndy:n lisäksi hän on myös sittemmin ollut mukana Kaivertajat ry:n toiminnassa luomassa ammatillista tukiverkkoa. Liitto diabeteksen kanssa solmittiin vuonna 2005, ja suhde on ollut melko rauhaisa. Nykyisin kynäilijää, mutta pumppua harkitsevaa ystävällistä, herkästi innostuvaa ja rauhallista tuurihöpöttäjää saattaa Ndy:n tapahtumien lisäksi tavata mm. levydivareista, musiikin livekeikoilta sekä luonnon helmasta. Oma nukkekoti ja useammin tehtävät reppureissut ulkomaille olisivat siistejä. Diabeteksessa parasta ovat ehdottomasti kanssaseikkailevat deeläiset; vertaistuen ja yhteisöllisyyden tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. (Varapuheenjohtaja & ekoemäntä)

 

Hallituksen lähestyminen ei ole ollenkaan kiellettyä, vaan päinvastoin, jopa toivottua! Lähestyä voit, mikäli bongaat katukuvasta tuttuja kasvoja tai sähköisesti etunimi at ndy piste fi tai koko joukkoa kerralla hallitus at ndy piste fi.