Lastenkutsut laivalla – NDY ry:n risteily 16.8.-17.8.2014

Posted by on marras 28, 2014 | 0 comments

Viileä syksyn tuuli on jo pitkään tuivertanut hiuksia, mutta vielä ei ole liian myöhäistä muistella mennyttä kesää sekä NDY:n perinteistä ’Kevätristeilyä’. Vaikka risteily poikkeuksellisesti järjestettiin vasta loppukesästä, se ei tietenkään haitannut osallistujien menoa viihtyvyydestä puhumattakaan. Tänä vuonna matkasimme Tallinnaan yhdentoista naisen voimin, sillä jostakin syystä yksikään mies ei uskaltautunut Itämeren lempeän aallokon keinuteltavaksi! Matkamme alkoi tietenkin buffet­illallisella, kuinkas muuten. Ruoka maistui, ainakin tyytyväisistä ilmeistä päätellen!

IMG_3005IMG_3007IMG_3010

Ja jälkkärit, niistä olisi voinut melkein vaikka aloittaa ensin. Buffettiin oltiin huomaavaisesti laitettu esille myös diabeetikoille ’soveltuvaa’ sokeritonta jälkiruokaa (kuvaa ei valitettavasti saatavilla ;( ). Mutta hei… Missä sellaisia diabeetikoita oikein mahtaa olla, ajattelin. Ei ainakaan meidän porukassa. Nää diabeetikot söis ainakin näitä!

IMG_3011

Tämän vuoden risteilyn teema oli lasten kutsut, jota mukaili myös ohjelmamme. Aloitimme tutustumalla hiukan toisiimme jonka jälkeen jatkoimme Liuska mittariin ­leikillä, jossa osallistujat asettivat parhaan taitonsa mukaan silmät sidottuna liuskan MODZ-­mittariin.

IMG_3017 IMG_3022

Vaan kuinka kävi? Yllättävän moni pääsi ainakin lähelle liuskaporttia. Ne, joilla meni hutiin (lue: allekirjoittaneella), olisi syytä tarkistaa meneehän liuska kuitenkin mittariin tosielämässä. Lisäksi kilpailimme, kuinka nopeasti langan päässä roikkuva insuliiniruisku saadaan pullon suuaukosta sisään. Helppoa se ei ollut, mutta hilpeää ainakin.

IMG_3025 IMG_3026

Ihmisbingossa pääsimme tutustumaan toisiimme hiukan enemmän. Lopuksi ongimme kuten kunnon lastenkutsuilla ainakin kuuluu.

IMG_3028 IMG_3030 IMG_3031 IMG_3036

Päivän vaihtuessa illaksi oli ohjelma vapaa. Laivan saavuttua Tallinnan satamaan oli kannelta upeat näkymät kohti hämärtyvää kaupunkia.

IMG_3040

Aamun valjettua suuntasimme kaikki pienissä porukoissa Tallinnan vanhaa kaupunkia kiertämään. Sää vaikutti aluksi aurinkoiselta, mutta kääntyi lopulta rankkasateeksi, jota pakenimme pieneen viihtyisään Raatihuoneen torin maanalaiseen kahvilaan. Mehut juotuamme jätimme omat kiitoksemme kahvilan vieraskirjaan NDY:n logolla tietenkin!

IMG_3058

Kaupunkivierailun jälkeen oli aika suunnata laivalla kohti Helsinkiä. Vielä jatkoimme pienellä tietokilpailulla, jonka jälkeen kokoonnuimme kannelle yhteiseen kuvaan. Ja näyttäytyihän se aurinkokin meille vihdoin. 🙂

IMG_3067

Saa nähdä, millainen risteilykohteemme ensi vuonna tulee olemaan, mutta se on varmaa, että hauskaa tulee olemaan silloinkin! Kiitos ja kumarrus kaikille mukanaolijoille, olitte huippuporukka! Tervetuloa risteilemään myös ensi vuonna sekä uudet että vanhat kasvot! 🙂

­

– Sini