Mistä on hallituksen kokoukset tehty?

Posted by on helmi 24, 2013 | 0 comments

Helmikuun puolivälissä hallitus kokoontui suunnittelemaan tulevan vuoden tapahtumia. Tällä kertaa paikkana oli Helsinki ja tämä kokousviikonloppu olikin ensimmäinen kaupungissa järjestetty. Aiemmin hallitus on lähtenyt kokoustamaan viikonlopun ajaksi mökille, mutta tällä kertaa päädyimme tällaiseen ratkaisuun vapaiden mökkien puutteessa.

 

Veikkaan, että useimpien mielestä hallitustoiminta, kokoustaminen ja suunnitteleminen kuulostavat tylsältä, jäykältä ja asiapitoiselta. Oonkohan pahasti väärässä? Sitä nämä kokoukset eivät kuitenkaan (pelkästään) ole. Kokouksilla on tietysti tarkoituksensa ja tavoitteensa, mutta mukaan mahtuu naurua ja keskustelua vähän aiheen vierestäkin. Jokainen saa olla oma itsensä ja sanoa mielipiteensä. Asioista keskustellaan asiallisesti, mutta rennosti. Mielestäni tällaisella meiningillä nimenomaan saadaan aikaan asioita lannistamatta innostusta.

 

picasion.com_7c392a032652166688c9d2bea8158124

Nyökkäilystä päätellen päätöksiä tehtiin yksimielisesti 🙂

 

Tämän viikonlopun aikana asialistalla eniten keskusteltuina aiheina olivat tapahtumajärjestelyt, olihan tämä vuoden ensimmäinen face-to-face-kokous ja tulevia tapahtumia ei oltu tätä ennen juuri suunniteltu. Tulossa on kevät- ja kesätapahtumaa, totta kai myös risteily ja aloitettiinpa nyt syksyn mökkiviikonlopun suunnittelukin. Tapahtumien suunnittelu on käytännössä paikkojen ja ajankohtien valintaa sekä vastuiden jakamista esimerkiksi tapahtumien ohjelmien osalta. Lisäksi kokousviikonlopun aikana käsiteltiin muun muassa jäsen- ja talousasioita, jotka ovat kokousten vakioaiheita. Onpa kevään myötä käynnistymässä taas paitakauppakin, tosin tänä vuonna myynnissä on myös muitakin tuotteita kuin pelkkiä paitoja. Itse ainakin odotan jo innolla paitakaupan aukeamista, yksi tilaus on ainakin taattu!

 

2013-02-16-0977

Jäsenasioiden esittelyä nykytekniikkaa hyväksi käyttäen 😉

 

Kokouksissa, kuten muissakin NDY:n tapahtumissa, vertaistuellakin on merkityksensä, eikä sen rooli ole mikään toissijainen. Kun yksi mittaa, usein vähintään toinen muukin mittaa. Lauantaina hallituksen mittausten keskiarvo taisi olla 15 huonommalla puolen, hups. Sitä ne pitsat ja jälkiruoat teettää. Mutta näitä korkeitakin arvoja ja niiden mukanaan tuomaa tuskaa on helpompi kantaa, kun asian pystyy jakamaan muiden kanssa. Korkeista arvoista huolimatta väittäisin, että vertaistuen jälkeen hoitomotivaatio on ainakin hetken korkeammalla kuin muutoin olisi.

 

2013-02-16-0978

Pitää syödä että jaksaa.

 

Kylläpä yhdistystoiminta voikin olla antoisaa!

Karita

Tiedottaja

 

Ps. Lähiaikoina on tulossa myös tarkempi esittely hallituksen jäsenistä.